I mange tilfeller kan det være umulig å skaffe kapital på andre måter enn å låne penger. Vi har samlet noen låneformidlere her som du kan sjekke ut nærmere. Vi anbefaler at du har en klar nedbetalingsplan og at du betaler tilbake lånet så fort som mulig. Dette må sees på som en kortsiktig løsning. Utvalget under er låneformidlere. De innhenter tilbud fra en mengde banker, dette gjør at du får de beste tilbudene som er der ute. Det er uforpliktende å sende søknad.

Den stårste fordelen med å gjøre det på denne måten er at det går raskt og du trenger ofte lite dokumentasjon. Slike lånesøknader er ofte automatisert i bankene og du vil få svar nærmest med en gang eller i løpet av få timer.

Du signerer med Bank-id og i løpet av 1-2 virkedager har du pengene på konto. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan søkes om forbrukslån som bedrift.

Velg lånebeløp: 123
0 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
Vurdering Månedsbeløp Eff.Rente Utbetaling

 

Få oversikt over norske banker som tilbyr lån

På våre nettsider finner du en rekke banker og låneformidlere i Norge. Oversikten viser noen av de som tilbyr lån til bedrifter og privatpersoner i Norge. Listen er ikke uttømmende men kun ment som tips. Du må selv sjekke videre med bankene eller låneformidlerne om nærmere betingelser.

Lånekalkulatoren over er ment som en veiledning og det er derfor viktig at du sjekker nedbetalingsplanen du får fra banken når du mottar denne.  Her vil det være oppgitt eksakt hva du skal betale pr. mnd. Forbrukslån til bedrifter er ment som en siste utvei for de som vil starte for seg selv og ikke et generelt råd om hvordan du skal finansiere bedriften din. Jeg vet bare av erfaring at det kan være vanskelig å få lån når man er nyoppstartet eller sliter med likviditeten.

Terningkastet som jeg har presentert over er basert på de erfaringen jeg har gjort meg etter å ha lest nærmere om hva de tilbyr. Jeg oppfordrer også til å lese mer på finansportalen.no.

Banker – Her kan du forsøke å få et oppstartslån

DNB

DNB er Norges største finanskonsern. Selskapets største aksjonær er den norske stat. De har egen avdeling for bedriftskunder og du kan henvende deg her for nærmere forespørsel. De har satt i gang et eget prosjekt som de har kalt Oppstartslosen. Har kan du henvende deg for spørsmål knyttet til

 

 • Etablering av egen virksomhet
 • Hvordan du skal finansiere bedriften din
 • Sette opp planer og budsjetter
 • Teste om ideen din er liv laga
 • Utvide nettverket ditt
 • Legge en plan for markedsføring

De har åpningstider hver dag mellom kl 08-16.00

Av erfaring er det svært vanskelig å få lån i DNB til oppstart uten noe sikkerhet eller en stor andel egenkapital.

DNBSkandiabanken

SBanken eller Sandiabanken, som de het før, er en ren nettbank. De har ingen filialer i Norge og er i utgangspunktet rettet mot privatmarkedet. Skal du starte et enkeltpersonforetak kan du opprette konto her. De er relativt fleksible med kontokreditt (mindre beløp) for privatpersoner. de er ofte kåret til den banken flest kunder er fornøyde med.

SBanken
Nordea

Nordea er en svensk bank, det er den største banken i norden. Har en egen startup guide som er fin og oversiktlig. Her har de blant annet en mulighet til å laste ned dokumentmaler til budsjett, forretningsplan og markedsplan.

Skal du til banken er det viktig å ha med disse ferdig utarbeidet slik at banken kan gjøre en korrekt analyse av ditt prosjekt.

Det finnes ellers en masse god informasjon på deres sider.

NordeaSparebankenVest

Sparebanken Vest har også en fin side for bedrifter og de som skal starte opp. De har bla annet en kalkulator som gjør at du kan regne ut årslønnen din basert på utfakturerte timer og antatt kostnader. Fin hvis du selger tjenester.

Har mange bra artikler om økonomi, finansiering og hvordan organisere seg.

SparebankenVest

Sparebank1

Sparebanken1 består av 14 banker som samarbeider. de har filialer i store deler av landet og kjenner ofte det lokale markedet bedre. Kan være en bank som med en mer «lokal» tilnærming til nye kunder og derfor noe lettere å få et oppstartlån.  Her vil jeg derfor anbefale å gå i banken og snakke med en kunderådgiver. Ha planer og budsjett klart.

Sparebank1 

DeBank

Disse promoterer seg som banken for små og mellomstore bedrifter. De tilbyr derfor løsninger som:

Fakturakjøp. Du selger dine utgående fakturaer til DeBank og de betaler deg med en gang. de lover betaling innen 24 timer. Det går ikke klart frem hva du må betale for dette, men av erfaring gjør de nok en vurdering av kundene dine før de setter en pris. Gode kunder = lavere pris.

Factoring. Dette er en fleksibel ordning som gjør at du kan belåne dine kundefordringer. Kort forklart med et eksempel. Her du kundefordringer på kr 100 000, kan du låne 70 -90 % av dette. ( igjen avhengig av sikkerheten på fordringene )

Bedriftslån. De har flere løsninger her. det vanligste er et rammelån som fungerer som en kassekreditt. Du trekker fra denne når du trenger pengene. Eller en mer langsiktig løsning med nedbetalingslån.

DeBank

Hva skal til for å få et lån?

Dette varierer fra bank til bank, men generelt gjelder nok disse retningslinjene for de fleste.

 • Sørg for å få slettet betalingsanmerkninger hvis du har dette.
 • Norsk statsborger, eller hatt opphold her de siste tre år.
 • Se aldersgrensen
 • Kan være vanskelig å få lån eller kredittkort uten inntekt, men ikke umulig.

Hvilke banker har mest fornøyde kunder?

Det kan være greit å se på hvilke banker som kundene er mest fornøyd med. Dette kan indikere at de også er fleksible hvis du sliter med å følge oppsatt betalingsplan.

Norsk kundebarometer gjør hvert år undersøkelser hvor kundetilfredshet står i fokus. Resultatene for 2017 for banker:

 1. Sbanken (tidligere Skandiabanken)
 2. Eika
 3. Handelsbanken
 4. Sparebank 1

Ta kontakt med låneformidler eller bank hvis det er noe du lurer på. De vil helt sikkert hjelpe deg med de fleste spørsmål.

Forbrukslån er dyrt, husk å sjekke dette

Når du er kommet dit at du vil skaffe deg et forbrukslån er det viktig å gjøre noen undersøkelser. I utgangspuktet spiller det ingen rolle hvem du låner penger av, alle banker og lånetilbydere er regulert i Norge.

Men det kan være lurt å sjekke bankene eller lånetilbydernes hjemmesider. Se på den effektive renten, det er dette som er din faktiske kostnader. Den inkluderer alle renter og gebyrer.

Det er helt greit å søke flere steder samtidig. Du gir kun aksept på det lånet du ønsker eller som er det billigste.

Bruker du en lånetilbyder innhenter de ofte tilbud fra mange banker samtidig. Da et bankene at de konkurrer med andre banker om deg som kunde. Dette kan være lurt for deg som kunde. Et eksempel over er Lendo.

Hva kan du bruke lånet til?

Foruten å bruke pengene som kapital i din nye bedrift kan du bruke penger på hva du vil. Du står selvfølgelig fritt til å breke pengene på ny campingvogn, bil eller forbruk. Vi advarer sterkt mot å bruke slike lån til forbruk, campingvogn og bil finnes det andre lån som er tilpasset dette og derfor svært mye rimeligere.

Det kan være lurt hvis du har mange smålån og samle dette i et lån. Det som kalles refinansiering. På den måten har du mye bedre oversikt og det vil også være mye billigere da du unngår flere gebyrer.

Skal du bruke lånet til ferie eller egenkapital på bolig kan det være greit å være klart over et par ting. Du skal reise på ferie men feriepengene kommer ikke før i juni. Du må bestille i god tid og må derfor betale reisen i Mai. Da kan det være en grei løsning og bestille et kredittkort. Her kan det være du får 30-45 dager rentefri bruk slik at du kan betale tilbake når feriepengene endelig kommer. Det er også flere kortselskaper som tilbyr reiseforsikring inkludert. Uansett kan det være lurt å betale på nett med kort da du i mye større grad er sikret mot svindel når du benytter kredittkort.

Det kan være vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet og etter at det ble innført strengere krav til egenkapital ved boligkjøp ( 15% av boligprisen) bruker mange forbrukslån for å skaffe dette. Husk at et forbrukslån er svært mye dyrere en et boliglån. Det vil derfor være lurt å snakke med banken om man kan få litt fleksibel nedbetaling på boliglånet i starten slik at man kan prioritere å betale ned forbrukslånet så for som mulig.