Lendo

By: HenningLån,Lånetilbydere2 comments

Søke om forbrukslån

Lendo er en nettbasert låneformidler som ved hjelp av sitt gode samarbeid med mange ulike banker hjelper sine kunder å skaffe best mulig vilkår på refinansiering av kredittkort og forbrukslån. Når du sender inn en søknad hos Lendo vil de ulike bankene konkurrere om å gi deg de beste vilkårene, og du står helt fritt til å velge hvilken av bankene du ønsker å benytte deg av. Lendo er en del av Schibsted-konsernet som blant annet inneholder nettsider som FINN.no, Aftenposten, mittanbud.no, VG og mange flere medie og kundebedrifter. Lendo er en gratis tjeneste for deg som forbruker, og det er bankene som betaler Lendo dersom du velger en av tilbudene Lendo har funnet.

Kunder som har benyttet seg av Lendo har fått lån med renter helt ned til 6,86% rente. Til sammenligning har et vanlig kredittkort effektive rentesatser helt opp mot 25%! Hvilken rente du får avhenger av din privatøkonomi og bankenes vurdering av den. Lendos tjeneste hjelper deg å få de beste tilbudene på en enkel og uforpliktende måte. På Lendos nettsider finner du en lånekalkulator som kan gi deg en oversikt over de forventede kostnadene på ulike lån og nedbetalingsperioder, men husk at det til syvende og sist er opp til banken å fastsette vilkår for lånetilbud.

Når du søker hos Lendo vil du i løpet av 24 timer få tilbud fra flere av de følgende bankene:

  • Gjensidige Bank
  • yA Bank
  • Ikano Bank
  • Santander Consumer Bank
  • Resurs Bank
  • BB Finans
  • Svea Finans
  • Monobank
  • Nordax Bank
  • BN Bank
  • Avida
  • re:member
  • Instabank
  • Easybank
  • Express Bank.

Et tilbud fra Lendo er helt uforpliktende og er gyldig i 30 dager etter du mottar det. Dersom du ønsker å godta et tilbud gjøres dette enkelt ved å signere tilbudet med BankID.

For å søke hos Lendo må et par enkle krav være oppfylt:

  • Man må være fylt 21 år
  • Fast inntekt på minst 120.000 kr i året
  • Ingen registrerte betalingsanmerkninger

De enkelte bankene kan ha andre krav i tillegg til dette og til syvende og sist er det de som bestemmer om de ønsker å gi deg et lånetilbud eller ikke.

Lendo er en finansagent som er godkjent og regulert av Finanstilsynets strenge regler.

Hva er refinansiering?

Refinansiering er en prosess som innebærer å forhandle nye vilkår for utestående lån eller kreditt. Kredittkort, forbrukslån og andre smålån er praktiske, og ofte er det veldig lett å låne penger når man trenger det på denne måten. Mange av disse lånene har derimot høye renter og gebyrer som over tid vil gjøre de veldig dyre. Ved å refinansiere kan du samle flere slike lån i et større lån og dermed forhandle deg frem til bedre rente og nedbetalingsvilkår. Hos Lendo kan du innhente tilbud på refinansiering av dyr gjeld fra flere anerkjente banker.

Når man søker om refinansiering gjør bankene en helhetlig vurdering av din privatøkonomi for å finne ut om de kan tilby deg et nytt lån med bedre vilkår.

Boliglån

Går du med en drøm om å eie en egen bolig? Da bør du vite hva et boliglån er. Til forskjell fra et forbrukslån er man nødt til å stille med en form for sikkerhet eller egenkapital for å få innvilget et boliglån.

Boliglån har som oftest langt lavere rentesatser enn kredittkort, forbrukslån og smålån. Dette er fordi at lånet er sikret i form av eiendom. Dersom man slutter å betale på et boliglån vil banken i ytterste konsekvens kunne ta over huset for å tvangsselge det. Et boliglån har derfor mye lavere risiko for banken og de kan tilby lavere renter på slike lån.

Dersom du har behov for penger til oppussing eller et annet kapitalbehov er det bedre å be banken om en utvidelse av ditt eksisterende boliglån fremfor å ta opp et forbrukslån. Dette er den vanligste og beste måten å finansiere oppussing via lån på per i dag.

Et boliglån kan også refinansieres for å få bedre vilkår. Det kan være verdt å vurdere refinansiering dersom din privatøkonomi har forbedret seg eller at boligprisene der du bor har økt. Dersom boligprisene har økt vil sikkerheten du har gitt for å få innvilget lånet økt i pris, og banken kan derfor tilby deg lavere rente.

Kredittkort

Med et kredittkort kan du låne penger når du har behov for det. Et kredittkort kan være praktisk dersom man har et behov for å betale for noe man ikke har penger til akkurat der og da. Mange kredittkort tilbyr også kundefordeler i form av rabatter, cashpoints og eksklusive tilbud for medlemmer. Det kan ofte være både billigere og tryggere å benytte seg av kredittkort når man handler på nett eller på reise.

Det finnes et hav av kredittkort å velge mellom. Sjekk derfor vilkårene til de ulike bankene før du bestemmer deg for et kredittkort. Noen kredittkort passer godt for de som reiser mye, mens andre kredittkort er bedre for de som kjører mye bil da de gir fordeler i form av drivstoffrabatt.

Det er viktig å huske på at det å låne penger med et kredittkort kan bli dyrt. Renten på et kredittkort er ofte svært høy og det påløper også ekstra kostnader i form av gebyrer og forsikringer. Det lønner seg derfor alltid å betale ned kredittkort før rentene begynner å løpe. Dersom man føler at man har for mye dyr gjeld på grunn av kredittkort bør man vurdere å søke om refinansiering.

Forbrukslån

Et forbrukslån er et kortsiktig lån som du kan bruke til hva du vil enten det er ferie, shopping eller oppussing. Bankene stiller ingen krav til sikkerhet eller pant i form av fast eiendom eller bil. Siden det ikke kreves noen sikkerhet er disse lånene mye dyrere enn for eksempel et boliglån.

Dersom du vurderer å ta opp et forbrukslån bør du finne det beste mulige tilbudet. Ved å benytte Lendo vil bankene konkurrere om å gi deg det beste tilbudet.

Om du har flere forbrukslån kan det være verdt å vurdere å søke om refinansering slik at du kan forhandle deg frem til bedre vilkår og lavere rente.

Relaterte innlegg